Büyükşehir karla mücadele mesaisinde: Son durum paylaşıldı

Büyükşehir Belediyesi YOL-BAK ekipleri kar yağışının şiddetini artırdığı yüksek mahallelerde tam kadro ve araç filosuyla karla mücadele mesaisine başladı.

GÜNCEL - 01-02-2023 14:45

Büyükşehir karla mücadele mesaisinde: Son durum paylaşıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, her kış sezonunda olduğu gibi bu yıl da karla mücadele için en etkin önlemleri aldı. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (YOL-BAK) ekipleri, Sakarya’nın 16 ilçesinde ve merkezde karla mücadele için araçlarını ve personelini hazırladı. Tüm senaryolara karşı hazır olabilmek için görev dağılımı yapıldı, teyakkuza geçildi.

 

Karla mücadele ekipleri dün gece saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini artırdığı yüksek kesimlerde nöbete başladı. Greyder, kar küreme kamyonları ve tuzlama kamyonları Akyazı, Hendek, Geyve ve Pamukova’nın yüksek kesimlerinde yoğun bir mesaiye başladı. Kar kalınlığının yer yer 20 santimi geçtiği bölgelerde grup yollarının ulaşıma açık kalması ve buzlanma riskine karşı tedbir alınması için çalışma yapılıyor.

Kar yağışının yoğun olduğu ilçelerde, son meteoroloji tahminleri de göz önünde bulundurularak karla mücadeleye ağırlık veriliyor. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kuvvetli kar yağışı sebebiyle kapanan grup yolunun bulunmadığı belirtildi. Etkili olan yağışın vatandaşların günlük hayatına olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi için Büyükşehir tam kadro sahada.

 

YOL-BAK’tan yapılan açıklamada, “Sakarya’mızda dün gece saatlerinden bu yana etili olan yoğun kar yağışı sebebiyle hemen aksiyon olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Sakarya merkezinde ve tüm ilçelerimizde karla mücadele ekiplerimizin görev dağılımı yapıldı. Dün gece yarısından itibaren ise rakımı 400’ün üzerinde olan kırsal bölgelerimizde karla mücadele çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın güvenliği, günlük hayatının olumsuzluk yaşanmadan devam etmesi ve grup yollarındaki güvenli ulaşımın sağlanması için gündüz-gece demeden çalışıyoruz ve kar nöbetimize devam edeceğiz” denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

28-03-2024 - GÜNCEL

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

İstanbul'da muhtar adayının çakarlı konvoyuna soruşturma!

27-03-2024 - GÜNCEL