Amasya Haber
HV
28 MART Perşembe 17:21

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU GAZOZ’UN BABASINDAN TAVSİYELER

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2023 05:26   Güncelleme : 10-03-2023 05:26
OLİMPİYAT ŞAMPİYONU GAZOZ’UN BABASINDAN TAVSİYELER

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU METE GAZOZ'UN BABASI METİN GAZOZ

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Sporun Görünmeyen Kahramanları“ programının bu ay konuğu Türk okçuluk tarihin ilk olimpiyat altın madalyasının sahibi Mete Gazoz’un antrenörü ve babası Metin Gazoz oldu. ‘Salon Sporları Merkezi’nde yapılan söyleşide Esenlerli gençlerle buluşan Metin Gazoz, hayat deneyimlerini ve oğlu Mete Gazoz ile yaşadığı tecrübeleri ailelerle paylaştı.

Gençlere, ‘gelecekteki meslektaşlarım’ diyerek seslenen Metin Gazoz, gençlerin ailelerine de çocuklarının iyi birer sporcu olması için şu tavsiyelerde bulundu:

“Çocuğun elinden telefonu alınca dünyası başına yıkılıyor. Telefonları olduğunca az kullanalım, bağımlısı olmak çok tehlikelidir. Özellikle 6 -9 yaş aralığında çocukları yüzmeye gönderin. Sırt kas grupları gelişsin. İyi bir sporcu olmak için yüzme önemli. Taktik ve strateji geliştirmesi için satranç öğrenmesini sağlayın. Refleks hareketlerinin gelişmesi için masa tenisi oynatın. Eğitim bir bütündür. Bir branşta uzmanlık istiyorsak, bunun yan branşlarını da çalışmamız lazım. “

Gençlere, oğlu Mete Gazoz’un başarı hikâyesini anlatan Gazoz, “Mete 3 yaşında yay germeye, 5 yaşında ok atmaya başladı. 9 yaşında Türkiye şampiyonasına götürdüm. 54 kişi katıldı, 54’üncü oldu. Geldi yanıma hüngür hüngür ağladı. Sonuncu olmak da marifet, istesen olmazsın. Bak kağıdı çevirince birincisin dedim. Zamanla 32’nci, 16’ncı, 4’ncı, sonra da bakmışsın şampiyon olmuşsun. Her yarışmada çalışmasına orantılı bir şekilde ilerledi. 11 yaşında derece, 12’de rekor kırmaya başladı. 13 yaşında milli takıma girdi. 14 yaşında dünya ikincisi oldu. En sonda olimpiyat şampiyonu oldu. Birçok önemli organizasyonda altın madalya kazandı. Şu anki hedefi ne derseniz; Dünya okçuluk tarihinde iki tane altın madalya alan olimpiyat şampiyonu yok. Çok zor bir iş, onun için çalışacak” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR