Amasya Haber
HV
29 MART Cuma 02:51

DPÜ’de Savunma Sanayii Buluşması gerçekleşti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uzay ve Havacılık Topluluğu öncülüğünde ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle Savunma Sanayii Buluşması başlıklı konferans gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-12-2022 15:41   Güncelleme : 10-12-2022 15:41
DPÜ’de Savunma Sanayii Buluşması gerçekleşti

DPÜ’de Savunma Sanayii Buluşması başlıklı konferans düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Amfisinde Uzay ve Havacılık Topluluğu öncülüğünde gerçekleşen konferansa Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Rektör vekilimiz Prof. Dr. Muammer Gavas, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, GSF Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Ünsal, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Emin Yüce,  konuşmacılar, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

PROF. DR. GÖÇMEZ: KALİTELİ İŞLER KALİTELİ İNSAN KAYNAĞIYLA ORTAYA ÇIKAR

Etkinliğin açılışında bir teşekkür konuşması yapan Uzay ve Havacılık Topluluğu Danışmanı Mühendislik Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu’nun ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Hasan Göçmez, “Bu etkinliği düzenleyen Havacılık ve Uzay Topluluğumuza, Danışmanları Hamdi Melih Hocamıza ve katılım gösteren paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi ve şöyle devam etti:

Savunma sanayii ülkece önem verdiğimiz bir konu. DPÜ olarak bizim bu önemi fark etmemiz ilk kez TEKNOFEST’te oldu. 5 takımla başlayan yolculuk bugün yaklaşık 40 takıma ulaştı ve geçen sene bir şampiyonluk elde ettik. Oradaki manzarayı görünce burada bahsedebileceğimiz konuların çok daha ayrıntılı biçimde ele alındığını gördüm. Savunma sanayiinin bu düzeyde gelişmesinin temel nedeninin, ulusal bir desteğin olmasının yanında, süreçlerin belli kriterlere sahip, kaliteden ödün vermeden çalışan başarılı insanların yönetiminde olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü kaliteli işler kaliteli insan kaynağıyla ortaya çıkar. Bu alanda yetenekli kişilerin seçiminde sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden de yararlanılmadığını ve ülkemizin neresinden olursa olsun kendini çalışmalarıyla kanıtlamış insanlara görevler verildiğini de görüyorum. 

Bugünkü etkinlikten öğrencilerimizin yanında bu alanda çalışan akademisyenlerimizin de yararlanacağına eminim. Bunun yanında SSB, TUSAŞ, ASELSAN temsilcilerimize de şunu ifade etmek istiyorum. Sizin bu etkinlikte ve gelecekte çizeceğiniz perspektife de mümkün olan en büyük desteği vereceğimizi de belirtmek istiyorum. Tüm katılımcıları selamlıyorum ve hepimiz için yararlı bir etkinlik olmasını diliyorum.

Konferansta ilk konuşmacı olan Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Kurumsal Yönetim ve Koordinasyon Daire Başkanı Emin Asıltürk, SSB’nin faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ardından kürsüye gelen SSB Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, Millî Muharip Uçak (MMU) ve Uçak Projeleri başlıklı sunumunda hem kurumunun hem de Türkiye’nin hedeflerinden söz etti.

Konferansın öğleden sonraki bölümünde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Uğur Zengin’in TUSAŞ’ın faaliyetleri hakkında yaptığı sunumla katılımcıları bilgilendirdi. Konferansın son bölümünde Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN) Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-optik Sektör Başkanı ve genel müdür yardımcısı Ahmet Akyol, ASELSAN faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Tüm konuşmacıların soru cevap bölümünde öğrencilerimizin sorularını yanıtladığı etkinlik, katılımcılara günün anısına hediyelerin sunulmasının ardından sona erdi.

AdminAdmin

YORUMLAR